Een minnelijke schikking is een manier om een geschil op te lossen zonder tussenkomst van een rechter. Heeft u een schuldenaar met een openstaande factuur en verwacht u niet dat hij dit bedrag kan betalen? U kunt natuurlijk naar de rechter gaan, maar soms is het verstandig om te middelen en een minnelijke schikking te bereiken.

Voorbeeld:
– Bedrijf A heeft een openstaande schuld van 10.000 euro bij Bedrijf B.
– Bedrijf A is niet tevreden over de dienstverlening van B en is niet bereid om het volledige bedrag te betalen.
– Bedrijf B is het hiermee oneens en wil het volledige bedrag ontvangen.

Een rechterlijke procedure is vervelend en tijdrovend. Bespaar u deze tijd en kies voor een minnelijke schikking. Stel, bedrijf A en bedrijf B gaan akkoord met een betaling van 5.000 euro, dan zijn er geen grote verliezers en is het conflict opgelost. Natuurlijk heeft Bedrijf B niet het volledige bedrag gekregen, maar de zaak is wel afgehandeld en de ondernemer in kwestie kan zich weer richten op positieve zaken.

Minnelijke schuldregeling
Als iemand schulden heeft, dan probeert een schuldhulpverlener vaak een regeling te treffen met schuldeisers. Dit wordt minnelijke schuldregeling genoemd. De aflossingsperiode is vaak 36 maanden.

Tussenpersoon
In het geval van een schuldenaar en schuldeiser moet minimaal één partij het initiatief nemen om de mogelijkheid tot een minnelijke schikking te onderzoeken. Als er sprake is van een conflict, dan is het slim om te werken met een tussenpersoon. Bij Viridi hebben we veel ervaring met minnelijke schikkingen. Wij kunnen als tussenpersoon fungeren en de mogelijkheden tot een schikking onderzoeken. Dit is interessant bij bedragen vanaf 1.000 euro.

Meer weten?
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op. Of start een chatgesprek!