Een internationaal incassotraject is vaak lastiger dan een incassotraject in Nederland. Er wordt een vreemde taal gesproken, er gelden andere fiscale regels en er kan sprake zijn van een verslechterde politieke of economische situatie.

Het is ons advies om bij een internationaal incassotraject een expert in te schakelen. Viridi heeft veel ervaring met incasseren in het buitenland. Dit hoeft namelijk niet in het betreffende land te gebeuren, maar kan vaak gewoon vanuit Nederland. We stemmen samen met u af wat voor traject het beste is: een gerechtelijke incassoprocedure of een minnelijke schikking.

Internationale incasso

Incassotraject buitenland

Viridi heeft een team van juristen met de belangrijkste nationaliteiten binnen én buiten Europa, waaronder Marokkaanse en Turkse juristen. Zij bellen naar instanties en contactpersonen in deze landen en zorgen dat er (snel) betaald wordt. Gedurende het traject wordt u natuurlijk op de hoogte gehouden. Daarnaast hebben we een groot netwerk, waar we altijd wel iemand vinden die uw procedure kan afhandelen.

No cure no pay

Het verschil met andere internationale incassobureaus is dat we bij Viridi no cure no pay werken. Dus ook in het buitenland! Voor de zaak wordt opgestart informeren we u over het provisietarief en geven we u een inschatting van de kans dat er daadwerkelijk betaald wordt. Vervolgens gaan we voor u aan de slag!

4 tips waarom internationale incasso uitbesteden slim is

  1. U kent de taal vaak niet, taalbarrières maken het lastiger om uw facturen betaald te krijgen. Viridi Credit Solutions heeft een team juristen met diverse nationaliteiten. Wij helpen u om uw openstaande facturen te incasseren.
  2. Viridi Credit Solutions heeft een groot internationaal netwerk. Daardoor kunnen we altijd wel iemand vinden die uw procedure kan afhandelen.
  3. Verschil in wet- en regelgeving maakt de situatie moeilijker. Wat mag wel en wat mag niet? Met actuele kennis van de lokale wetgeving helpen wij u om uw facturen betaald te krijgen.
  4. Kennis van incassotactieken. Het betalingsgedrag is in ieder land anders. Bij Viridi kennen we deze tactieken en weten we hoe we in kunnen spelen op debiteuren die hun factuur niet betalen.

Geïnteresseerd in een internationaal incassotraject?

Vul het onderstaande formulier in. Laat ons weten waar u hulp bij nodig heeft. Wij doen een vrijblijvend prijsvoorstel.